In aceasta toamna, mai precis in decursul, lunii septembrie, in centrul Vaii Almajului va fi pusa piatra de temelie a unui ansamblu manastiresc, cultural, social si pentru tineret. Manastirea va fi deservita de calugarite si va avea un rol misionar, pe langa aceasta va functiona un camin pentru batranii nevoiasi si un centru pentru tineret in cadrul caruia se vor desfasura pe perioada verilor actiuni spirituale, artistice, culturale, recreative si tabere pentru tineri. Dorim ca in cadrul acestu asezamant sa se desfasoare actiuni nu doar spirituale sau sociale, dar si culturale. Proiectul manastirii este prevazut cu sala de conferinta, biblioteca, muzeu, ateliere de creatie.

Ideea acestui asezamant monahal a luat fiinta in urma cu aproximativ doi ani, gasindu-si locatia exacta in aceasta vara, in imediata apropiere a intersectiei de la Stajari (Bozaru), pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, dorindu-se a fi continuatoarea unei vechi vetre monahale crestin ortodoxe medievale, atestata documentar de catre rescriptele maghiare, in acest perimetru sau in imediata apropiere.
Asezamantul manastiresc va avea menirea revigorarii si mentinerii spiritului autentic de traire crestin ortodoxa din Valea Almajului, a culturii nationale si redescoperirea vocatiei sociale a Bisericii noastre, cat si angrenarea tinerilor in viata spirituala si culturala a societatii in care traim.

Pentru inaltarea acestui sfant locas, avem nevoie de multa rugaciune si de sustinerea morala a tutror almajenilor si nu numai. Toti care doriti sa va implicati in derularea acestui proiect o pueti face in primul rand prin rugaciune apoi mediatizand acest plan sau sustinandu-l material.

La ora actuala ne confruntam cu o dilema in ceea ce priveste denumirea ce o va purta manastirea. Dorim ca denumirea sa fie una reprezentativa pentru Valea Almajului si scopul acestui asezamant, de aceea orice sugestie din partea Dvs. va fi foarte importanta. Orice parere cu privire la denumirea asezamantului sau alte sugestii, sfaturi sau pucte de vedere pot fi expediate la adresa de email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau contul: www.facebook.com/petrica.zamela

Va multumim